Någonting för Din själ kan komma oförhappandes och plötsligt. Det blir som en rak respons direkt till Din egen själ. Den kan komma från konstnären, författaren, filosofen, musikern och stanna andlöst klart. Idag kom den responsen till mig från grafikern Per-Olof Nilsson, konstnär i Löderup på Österlen, i ÖSKG:s konstrunda.

Starkt noggrant går formerna i jämnhöjd med den fantastiska innebörden. Formerna är unikt egna och ändå inspirerade av de klassiska. Du kan se rakt ned till 1700-talet och 1500-talet i de noggranna studierna, där perspektivet ofta byter riktning på grund av funktionen att bilden ska kunna analyseras och förstås nära.

Koncentrerat går både etsningar och måleri samman och sträcker sig så långt upp i verkligheten, som det går att nå. Och så ut! Det går så genialt lätt. Formen pluppar upp i verkligheten, som en exakt skepnad. Noggrannheten stänger aldrig. Den öppnar bara.

Se utställningen i konstnärens atelje i Löderup, Österlens konstrunda nr 116. Öppettider: 3-12 april, lördag söndag kl 10-18, vardagar kl 13-17.

En innerlig exakt form arbetad mycket noggrant, så att den kommer ut unikt.
Tack för dessa fina bilder! De kommer alltid att inspirera!

Bild: Nr 1: Stenbrottet.
Per-Olof Nilsson.
”Ur fjärilarnas liv
15 etsningar”.
foto A. S.