Fantastisk enastående miljö fick jag gå in i! Fick jag vara i. Ett speciellt ställe för växter att växa i är Butik Västanbäck i Hammenhög. Ett ställe där varje varelse får full teckning. Där varje ting får full bäring och ges fullödigt utrymme att vara i efter sina egna förutsättningar. Här är starka linjer formade som en konstnär bara kan forma. I en fullödig precision. I en starkt exakthet. I en styrka som är starkt vänlig. Allt detta ryms i den lilla butiken. Jag fick stora rosenliknande så fullständiga blommor med mig. Mörklila luktärter höga som mina närmaste hade älskat. Sedan en bunden bukett med vita franska tulpaner och gröna blad som från Parnassos. Helt omtumlad blev jag. Jag åkte hem och en nyckelpiga med två prickar kom mot min vindruta. Jag stannade och ville rädda den i gräset. Någon sade så: Du stannade för att rädda en nyckelpiga? Ja, sade jag och startade bilen igen. Jag är lycklig och omtumlad. Tack för Kulturlunchen nyss! Det gav så mycket för framtiden. Du gav så mycket.