Vilken fantastisk bok! Tänk att en bok kan innehålla så mycket kunskap och medveten förståelse. Jag tror att det är det bästa skrivna jag har fått uppleva. Detta verk är skrivet öppet, fullt med beskrivningar som visar klart de viktigaste samhällsstrukturerna på 1740- 50-60-70-talen. Författaren har lyckats i sådan hög grad att finna orden till det nästan oförståbara – så att det kan förstås! Det är det fullständiga livet så nära realismens form som Per Anders Fogelström (f. 1917 d. 1998) skriver ned i Vävarnas barn 1981. Vävarnas barn är den bästa bok jag har fått hålla i min hand – en ljudbok där Helge Skoog läser så tydligt och nära. Tänk att kunna skapa en sådan bok där pusslet av viktiga strukturer och varje människa går ihop! Tänk att fullkomligt skapa en sådan nära sann helhet, att få förstås av oss alla som vill. En eloge till Dig Per Anders Fogelström! Den största eloge jag har!