Vilket fantastiskt ställe: Tänk Dig att Du kommer in i Platons grotta och att den är fylld av underbar litteratur! Alla i alla åldrar kan finna någonting här. Ett barnboksantikvariat finns med sköna möbler att sitta i precis exakt för de yngre. Detta härliga har Marianne von Baumgarten Lindberg skapat! Flera utgåvor finns här också med hjälp av maken/skådespelaren Sven Lindbergs initiativ. Jag såg allt från Walter Scott till röda underbara stora klotband 1 och 2 av H. C. Andersens sagor. Till och med min egen gula sköna sagobok från det jag var 4 år: Nu ska ni få höra, utgiven av Hildur Lundberg, Andre bibliotekarie vid Stockholms Stadsbibliotek. Den som han dedicerade till ”Alla de barn, som på Stockholms Stadsbiblioteks olika ungdomsavdelningar lyssnat till dessa sagor, tillägnas denna bok”. Så många underbara bilder jag minns. Illustrationer av Lilly Garpe, Gertrud Lagerkranz och Eva Ljungberg. I Boklängan i Borrby finns också en ungdom- och vuxenlitteratur som är mycket spännande. Också den är samlad av makarna von Baumgarten Lindberg. Här finns bokcafé och studielokaler. Gunnel Ottersten, författare är en av de viktiga initiativtagarna till denna Guldgrotta. Leta Dig fram till denna oas! Och glöm aldrig att ta väl vara på Ditt eget bibliotek. Då ger livet alltid fullt ut!