Andlig funktionell design möter mig när jag kommer in i hans Ateljé b. Av betong, stål och järn är föremålen skapade med specifika detaljer tagna direkt ifrån vattenrör, förgreningsmunstycken och vackra utsirade eldstadsdörrar. Dessa smälter samman i konstnärens händer med gedigna återblickar genom den romerska tiden fram till strax före våra dagars industridesign. Något helt nytt uppenbarar sig! Något helt nytt skapar konstnären Franco Paglialunga där också tystnaden och det som vi inte ser finns med i formen. En stol där linjerna från det fysiska smidesjärnet går vidare starkt osynligt till högsätesryggen. Det osynliga skapas så till synlig form. Hans möbler, konst, design är åtråvärda att äga då de är äkta fullständigt unika! Se utställningen på Galleri Ateljé b vid Nyåkra Gård i Smedstorp. Augusti: torsdag-lördag kl 11-17.

Design konstnären Franco Paglialunga

Foto Franco Paglialunga