Det är den allra första vadardagen i sommar då jag vadar i vattnet längst med stranden i dyningarna vid Mälarhusen. Jag har bara fötter och bara ben där jag går i det mörkblåa nästan svarta vattnet som är svart av tång. 17 grader varmt är det. Min vita linneblus håller jag en stund högt över huvudet. Den fladdrar som flera vimplar precist vackert lagom i rymden. Jag har nyss varit i en rosenträdgård: Killahusets trädgård alldeles i närheten här. Vilka sammansatta tusentals dofter som jag kände. Och vilken god lemonad jag fick med mig hem: Virginia’s, Very Riveting Rose från Glaesbolaget som nyss bildats. Den smakade som lemonad i Italien 1963. Gott och läskande i en lagom liten flaska. Så fara lugnt vidare hem via Sandhammaren och sedan få samtala med min fina äldsta om viktiga ting. Vilken härlig sommardag idag med detta och med de fina mail och samtal som jag fick!