Jag glömmer det aldrig den fantastiska färden med min fina lärare till det arboretum/trädsamling som hon hade valt ut här hos mig: Det är Föreningen Kiviks Esperöd Arboretet hos makarna och konstnärerna Bo Hultén och Rose-Marie Qvarfordt. Vilka uppenbarelser vi hade. Flera fantastiska magnoliaträd. Det första kanske planterades 1922 när grundaren Albert Wallis flyttade dit. Ett magnifikt magnoliaträd: Hybridmagnolia, nr T7 i deras specifika numreringar. Du måste stanna nära vid dem och förvirras en stund kanske tänka om till Din egen känsla. Då kan Du finna rätt stig. Så många olika sorters träd det finns här. Och en riktigt härlig, riktigt gammal ek från 15-1600-talet där de vackraste svarta myrorna bor. Sådan fin picknick vi hade före i den sköna solen, på den himmelsvida backen under flera timmar på Dag Hammarskjölds Backåkra. Jag kan nästan inte sova, då alla växter berättar fortfarande så mycket för mig. Hoppas att Du kan sova!