Det är här Du kan se det, närvaro och bortvaro i en fin liten skicklig Konsthall på landet, det nyligen skapade Vargåkra Konsthall. Mitt på landet på det fina Österlen finns det. Två konstnärer, 70-talister ställer ut. Här kan vi äntligen se en fortsättning förbi postmodernismen, förbi det gamla. Men som ändå har kontakt mycket mer med historien. Se Nygårds Karin Bengtsson, född 1972. Hennes stora fotografier. De är enkla fyllda av innebörder utan att vara för stort åtdragna. De går förbi surrealismen, utan utlagda tecken. De går förbi nysymbolismen. Det finns en enkel närvaro, med komplicerade frågor om bortvaro. ”Jag bygger upp mina bilder som scenografier”, berättar konstnären för mig. Och jag ser detta gedigna! Mattias Nordéus, född 1978. Han är skulptören som bygger upp denna nya värld som vi bygger på med spel så snabbt som ögat. Här visar konstnären den närvarande människan i sin bortvaro. På hennes knä sitter den av samhället fullt utrustade soldaten, redo att strida medan modern själv koncentrerar sig i sin återhållsamhet. Åk till Vargåkra Konsthall och se det! Utställningen är öppen på fredagar, lördagar och söndagar kl. 13-17. Och pågår till och med den 27 maj. Det här bådar gott, känner jag. Tack, för en sådan fin utställning!