Kulturlunchen en fin vårdag: Solen flödar ned vid Hotell Svea. Utanför spatserar stora bruna och vita fåglar med oranga simdynor. De äldre ser de yngre och vice versa. På Kulturlunchen ställdes denna fråga: Vad behöver Du för att kunna vara en skapande människa? Det är en stor fråga. Och kanske den kan besvaras olika dag från dag. Svaren blev så idag: För att kunna vara en skapande människa behöver jag – tid. Tid att kunna skapa. Tid för skapandet. Och en utsatt tid/deadline där det jag skapar måste vara färdigt. För att jag ska kunna skapa behöver jag min passion, den som kommer inifrån. Den kraften behöver jag i mitt skapande. För att jag ska kunna skapa behöver jag naturen, de kommunicerande delarna i naturens olika väder att få inspiration ifrån. När vinden åker över vattnet och låter solen glittra som virvlar som återkommer, tills solglittret blir som stjärnor över ytan. Jag behöver en eller flera personers intresse för vad jag skapar. Så mötet i språket på samma nivå med en annan. Ett verkligt möte i orden. Så många svar. Vad skulle Du svara på frågan?