Härligt varmt är det här idag, ca 14 plussgrader i solen. Varmt samtal också idag blev det på kulturlunchen. Samtalet uppstod från efternamn. Vad dessa betydde och kom ifrån. Så kom vi vidare till Masurien och Preussen och vidare från det, till en liten by ute på landet ca 30 mil från Moskva. Och vidare till en plats straxt utanför Leipzig. Det vi fick höra var en verklig berättelse om tillhörighet och viljan att finna den. Jag såg så många bilder framför mig. Det var så bildrikt berättat, så det kom hela tiden nya. Samtalet gick vidare om viktiga situationer i krig. Hur ska vi tänka och handla om det land nu som blir så sargat, där många människor försvinner dag för dag. Kanske svaret är att lära sig mera eller göra något litet eller arbeta kanske politiskt. Men i vilken struktur skall vi arbeta? I en ny struktur i ett nytt parti? Eller i ett redan etablerat? Så många frågor vi fick samtala om farmor. Du fyller år idag och var med mig hela tiden. Grattis! Av Dig fick jag lära mig allvaret med etiken och den sköna estetiken. Och tänkandet dag för dag. Oftast det riktigt viktiga poetiska. Vilken skön kulturlunch med en riktigt god fiskrätt!