Vilken vacker kulturlunch det blev! Vi var flera som hade kommit. God hackebiff och god rödspätta med mycket god förrättsbuffé: Vit syltlök, ananas, god kålsallad med örter och vita grekiska små ostkuber samt bönor och skön god majs och så mycket mer på Restaurang Hotell Svea. Idag ställdes frågan: I Dina projekt som kulturskapare och kulturförmedlare, vad har varit de viktigaste utgångspunkterna som alltid kommit tillbaka för Dig och som Du alltid medvetet eller omedvetet haft med i Ditt arbete? Där fanns sköna ting att höra: Svaren blev till exempel: Att ge möjlighet för människor oavsett ålder och skillnad i sin situation. Att ge ett gott utrymme för var och en människa. Kommunikationen: Att kunna tänka på dem som kallas för de minsta. Hur deras liv gestaltas och våra kan öppnas för oss alla. För den teoretiska möjligheten, som varje människa har inneboende och som de föds till: Det estetiska och etiska värdet! Protesten! Att öppna för flera. Att inspireras och att se det viktiga i det lustfyllda. Skriv till mig ni som var med idag och säg om jag glömt något. Välkommen nästa onsdag kl 13.