Grattis Tomas Tranströmer! att Du får Nobelpriset i litteratur för Dina så viktiga och sköna poetiska texter! Dessa vidrör människan, dessa vidrör mig och har gjort sedan jag var 11 år. Din diktning har en gedigen riktning rakt in i naturen och i oss. Ingenting är ting! Varje levande varelse är glöd och liv! Till och med det som vi bygger själva – valv i en katedral växer såsom naturen lär oss inne i oss. Vidunderliga meningar kan varje levande varelse ge: Solen andas på oss, rinnande svärd utplånar minnena, horisonten skyndar framåt, avlägsna solar har segel, och skogen sjunger. Tack! för att jag fått vara med om denna dag, och att jag strax före fick något så gott och oefterhärmligt. Jag har tagit in och skapat en rosenbukett till Dig och Er! Den är skön och härlig. Rosen säger: Så vackra blad han har!