Det blir rårörda lingon till söndagsmiddagen idag och till en middag i morgon. Jag fick ett recept av någon som stod efter mig i en Österlenaffär idag – efter Anna i DN som han sade (Anna Bergenström). Men det är oklart hur mycket socker som det ska vara enligt hennes recept. Ändå vet jag någon som kan laga en riktigt god rårörd lingonsylt – min egen fina mamma. Så jag frågar henne! Jag minns de stora bruna Höganäskrusen mamma, med rårörda lingon i kylen som vi kunde gå in i. Ingenting doftade så gott och ingenting smakade så gott! Tack för det! Och min riktigt goda cappuccino fick jag idag, med gott vatten till, hos Tamarind i Mellby ett Café & Restaurang strax utanför Kivik. Där fanns dagens tidning, en mycket god stor cappuccino, mycket gott vatten och en förstklassig service: En riktigt god vänlighet som är den goda servicens grund.