Ett förningsskrin för ägg fick jag i min hand på Hammenhögsdagen. Från 1800-talet konstfullt flätat av rotting med korgbotten som hårkullorna i Dalarna gjorde? Här i kanske jag kan få plats med 12 ägg kravodlade: 6 från Bertil i Bästekille och 6 från Mandelmanns i Djupadal. Jag har redan kokat två av var. De är vackra och lika lätta att skala. De smakar underbart båda dessa. Kanske är det mera stuns i Bästekilles. Å andra sidan är Mandelmanns ägg vackrare ljust bruna. Persilja fick jag från Bästekille, det smakar gott som bara den. Och Mandelmanns Broccoli smälter i munnen. Prova kravodlat Du med så får Du känna hur en smak riktigt skall kännas. Börjar Du äta det, så går det inte längre att gå tillbaka till det andra. Röd lök, tomater, gurkor och en vacker knuten bukett solrosor också fick jag med mig hem från dem som odlar så gott!