Vilka perfekta rum jag trädde in i! Det var som i 1700-talets tankar om människan och hennes exakta relationer. Precis lagom rymd för en människas mitt tillsammans med ett rums utbyggnad och ett rums hela rymd! Exakta former till taken och till väggarna och till bjälkarna, såsom vi precis behöver för att kunna känna tänkandet få ett nytt tryggt liv. Varje rum från 1700-talet och från början och mitten av 1800-talet väger sin längtan in till ett starkt förhållande till varelsernas liv! Där finns djuren och människan och deras gedigna tänkande och kännande som får väl plats. Rymden i rummet, mättes endast av hur många tum det var emellan oss och tingen. Ännu hade inte maskinerna kunnat bestämma allt för stora avstånd! Så vackra rummen kändes på Bertilstorp 243, som jag fick komma till och Glimmebodagården! Tack för de värdefulla samtalen och mina fickor som jag fick fyllda av rågen kravodlad och bovetet! Vilken värdefull dag, ovärderlig!