Vilken härlig Skördefest i Svenstorp! Jag fick se hur ett halmtak lägges av mästaren själv, och sitta i en traktor en grön John Deere från femtiotalet med en gungande skön sits. Många Volvo BM fick jag se men inte någon från slutet av femtiotalet med en sits med många hål i, den som jag såg i min barndom som var med och skördade vetet och rågen då. En vävd vacker matta handlade jag från Gunda Hansson. En gunda-alexandramatta! Den är vit med solljus i och med rosablå ränder i. Som innerligheten ligger den här nu på mitt golv! Och vilka goda rågbröd jag fick med mig hem från Albo Härads Hembygdsförening och Ninnie Petersson. Sköna doftande! Så ekologiskt rent rågmjöl som jag skall skapa goda rågbröd själv av. En ljus ljus lintott, mycket fint rötad bråkad skäktad och häcklad finns i mitt kök. Och små lintomtar med röd stickad mössa till julen för min gran! Vad kan väl en människa mer önska sig än detta? Någonting för hela året! Hela världen känns så skön när jag tänker på det!