Det finns en blå himmel med flygande moln här som ger mig stort. Molnen rusar fram från vänster till höger. Nästan 30 sekunder tar det från träd till träd härifrån där jag sitter och skriver nu. Fåglarna dyker skarp nedåt, för att lära sina ungar flyga. Alla trädblad guppar och vindar runt runt i grenarna. Om jag skulle höra, så hör jag asken kastanjen och pilarna vinda runt och något som rör sig i den vita syrenen. Så ser jag dem. Lätta flyger de små fåglarna och lättade vilar de stora i träden. Inspirerad skapar jag en middag med kravpotatis från Helenelust i Tomelilla och med oxfilé från Bästekille. Salladen och det som skall vara i den är ekologiskt gott odlad. Den köpte jag på torget i Ystad, just när regnet nyss hade slutat för en stund. Nu är regnet borta. Och mina tankar är här. Och så en måltid!