Vilken fantastisk glaskonstnär Du är Elna Jolom. I en teknik som är unik skapar Du odödliga former: Vaser, graalkärl, skålar, och ljuskärl! Och glaset för vardagen, att känna lust inför! Skulpturer så rika som den rikaste musiken, litteraturen eller filosofin. Och så klart konsten! Tack för den långa intensiva intervjun jag fick! En sådan vacker viktig glashytta och gård som Du och Din man Herman Hagelbäck har skapat! Här finns ljusbruna får, världens vackraste hönor, tuppar och katter så vackra! Här finns byggnationer som känns gedigna, ända in till kulturlandskapet! Er gård och glasverkstad ger så mycket utöver vad någon kan skapa! Så starka idéer jag fick ta del av. Det håller en evighet och längre ändå! Här nedan syns en av dessa skapelser.

Konstnär Elna Jolom, Vas i graalteknik. Av ett litet glasembryo

skapas ett evigt kärl såsom i vatten

foto Ulf Portnoff