Mina Trettondagsvåfflor är underbara! Här är mitt eget recept: Tag 4 dl ekologisk rågsikt i en vacker skål, två moccaskedar bakpulver, 1 moccasked havssalt. Blanda ned 1 dl gammaldags mjölk och 3 dl kallt gott vatten. Vispa och häll ned två ekologiska ägg och vispa färdigt. Häll i det redan smälta ekologiska smöret 100 gram. Vispa och låt stå i 10 min, medan Du värmer det elektriska våffeljärnet eller Din farmors sköna gjutjärn på 3:an på spisen( sätt upp högre värme straxt innan gräddning) – och så putsa Din pendelklocka. Efter 10 min, vispar Du i 20 gram smält smör och en ½ dl kallt vatten och två nypor havssalt. Vispa och börja grädda! (Smöra det gamla gjutjärnet före varje gräddning.) Häll i 1 dl för varje lagg. Grädda dem till ljust gyllenbruna. Det sprider sig då en sådan underbar doft av 1800-tal i Ditt kök! Ät som våfflor med björnbärssylt eller hjortronsylt. Eller skapa goda ”creper” till Din förrätt, med ingredienser från havet eller från växterna. 9 våfflor blir det, som det vackra talet!