Vilken tur att jag plockade blommor och satte dem i alla mina vaser. Vackra blommor: Rosor från min balkong. De doftar himmelskt och guppar som näckrosor i min kristallskål. Mörka blå blommor som ser ut som lila kalkar i dagsljuset. Nyponrosor som doftar som ett förtroende jag fick. Jag har blommor i alla rum. Blommor från Fyledalen som doftar örter och lyser i skymningen. Starka som vidjor. Jag har solrosor som jag plockat för en slant, som står där gula och blickar ur sitt enda bruna öga. Vilken tur att det finns stora gröna hav att svalka sig i. Vilken tur att det finns handgjorda äkta örttvålar. Vilken tur att det finns varma bastur att värma sig i – att det finns stora sköna tröjor och vita varma sockar att värmas av. Vilken tur att det finns leende ansikten att mötas vid. Vilken tur att det finns en stark opposition som arbetar vidare till nästa viktiga mål. Vilken tur att jag plockade blommor att värma mig med. Så att jag inte glömmer värmen!