Det vackraste livet är att få dofta på många rosor i samma vas. Inte så många har jag sett på länge och känt fina dofter ifrån. Allt från gula ljusa oranga, vita och rosa ceriseröda och rodnande. Röda guldgula gyllene ljusvita och väntande gav de till oss! Det var ”Rosensällskapet i Skåne” som visade så mycket och berättade så mycket när min nyinköpta Amieros från ”Tågarps Trädgård” stod väntande i bilen, som en vacker pudel med vindrutan lite neddragen. Den hade fått mycket vatten från ”Tågarps Trädgård” innan vi gav oss av. Ömsinthet och funktionstänkande finns här hos dem. Nu står min Aimable Amie, Älskvärd vän: En Gallica nyvattnad där ute på min stora bruna balkong. Den doftar så rosengott, minst 4 000 år gammal är den. Så äkta som någon kan vara! Blommorna är starkt rosa i tre olika viktiga skepnader, med ljusgröna svalkande blad. Kanske att det är dessa blad och blommor som givit ”rosenCrème” från ”eko DERM” sin sidenlenkänsla. Jag provar den nu! Rosorna doftar så gott, som den finaste känslan för mina närmaste!