Vilken fin utblick och inblick jag får! Den är vackert ståndaktig! Den är nyskapande och omskapande av naturen och historien som alltid vill visa oss det som finns närmast. Utblicken här är över de skönaste nejderna just nu när naturen står i full grön prakt. När jag plockar blommor här ovanför mig syns stora gröna vidder och fina vackra spräckligt vitsvarta kalvar som kommer mig till mötes. Nymålade vita väggar, nymålat svart korsvirke och nymålad svart fönsterplåt. Solen väller över allt detta – Stora vidder långt där borta och en blå stor himmel med vita sköna moln. Så att få höra all denna historia, som med många timmar är framforskade från de äldre som ville berätta och gav så mycket detaljerad kunskap som vi annars skulle kunnat glömma. Jag hör på ”Boken om Onslunda – Borstabygden”. Det är Sigrid Westin som läser i mer än 9 timmar på viktiga band. Förut hörde jag ”Boken om Tryde socken” inläst av Sigrid Westin som var lika vacker och full av detaljer för mig att få veta. Hur har livet varit här för människorna? Här får jag veta mycket! Vad vore jag utan utblick i den vackra naturen, och inblick i det som varit här. Då kan jag äntligen nu förstå hur jag ska gå vidare.