Åbergs fina jord och plantor har jag fått idag! När vinden spelar starkt och lärkorna sjunger. Grundad 1872 av trädgårdsmästaren Anders Åberg! Nu finns Lena Drameus Åberg och hennes familj som skapar detta. Åbergs Trädgård och Café. Det ligger emellan Ystad och Tomelilla i en upphöjd oas, fyllt av liv som blommar rikt. En fikonplanta fick jag med 16 gröna fantastiska blad, som känns som tjocka mycket gedigna taisidentyg från förr, eller som baksidan av bilderna jag satte upp på flanelltavlan i söndagsskolan. Starkt och lite strävt! Inte visste jag att den unga fikonplantan var så stark med sina blad. Jorden lade jag ovanpå. Den jord från Åbergs, kändes som om den vore en skön gödsling direkt: ”Hasselfors Garden, Åbergs trädgård plantjord”. Äkta Johannesört att binda hjärtkrans med fick jag också, och Appleblossom, rosa med doftande vit Strandört som jag har ställt på mitt Gustavianska inspirerade bord i en guldtallrik. Att få vara nära alla dessa plantor! Och att få hjälp av konstnären Ida Melin, som är syster till en konstnär och syster till en konstnär och syster till en konstnär och barn till en konstnär, det var så skönt! Hon bar jorden till mig! Tack för det! Persilja, dill och gräslök med utslagen blomma vill jag heller inte glömma! Jorden jag fick av Er, är den skönaste: Den är tunn och stilig. Den är fuktig och bördig. Jag minns den emellan mina känsliga fingrar. Och jag gillar att få den ofta i min hand!