Intressanta saker kan hända plötsligt mellan träden här på landet. Tre stora postbussar, en av dem ännu större möts nu här ute på vägen i den kurva jag kan se, här från min arbetsplats. Den ligger i fullt solljus. Två postbussar kör nu och en bara blir kvar. En stor röd lastare har för några minuter sedan backat bakåt över hela prästgårdens gård och kört ut på vägen i kurvan med nosen till vänster. Postbussen som väntande står kvar med nosen till höger. Den stora lastaren väntar med gulljusen snurrande på. Vad kan ha hänt? Det är som en film som ingen kan förstå. Varför just posten med sina vackra gula bilar? Och varför just en röd lastare? Nu skjuter den sakta in den stora postbilen bakåt in till prästgårdens andra avfart.

Vad är det som sker? Ja just nu bogseras den vackra postbussen bakåt, till höger in mot Tomelilla det fina samhället och kanske vidare till storstaden? Så mycket som kan hända här där jag sitter och skriver! Och precis nyss, nyss, nu kl 13.37 hörde jag min egen lilla postbil åka snabbt förbi över gården.