Ett underbart eldlövsträd såg jag vid Österlens mittpunkt på själva 1-års jubileumsdagen i Smedstorp. Det är Österlen lyser som vi firar här i ett initiativ av Konstnären och Entreprenören Emma Karp Lundström som invigningstalade så fint och mycket tänkvärt. Efter det skapade Konstnären Franco Paglialunga sin eldträdseld. Det bara blåste eldslöv igenom det lilla trädet som stod så vackert vid det stora trädet på gården vid Medborgarhuset i Smedstorp. Att se det lilla fantastiska trädet framför det stora enorma trädet gav en sådan skönhet vid mörkrets inbrott! Det är också därför Österlen lyser har skapats, för att få oss att se att ”vi kan göra så mycket tillsammans”. Den röda mittpunkten for till väders med ljusa stålkastares hjälp. Och vi som såg det kände en förundrad närhet. Tack alla ni för det!