Grattis Hans! Det är Din födelsedag idag. Du skulle ha fyllt 92 år. Vet Du att Arja Saijonmaa sjunger i Din kyrka ikväll? Hoppas att Du får höra hennes vackra röst. Minns Du: Min dörr står öppen och Det är tid att sjunga sånger? Mikis Theodorakis fina sånger. Hela den vita kyrkan med sitt vackra röda tak kommer att vara fylld!

Så underbar hon är, Arja Saijonmaa! Jag hörde henne! Hon stod i sin vita sidenklänning i Tryde kyrka och sjöng det allra vackraste: Djupt nära med kraftfull känsla och stil gav hon oss så mycket. Hennes sånger var viktiga berättelser från många länder. Hon sjöng en finsk sång på svenska om rönnbären som varit vita blommor och som mötte kärleken. Petri Somer, den unga pianisten var så skicklig. Jag kunde höra både ett piano och en bouzouki (som är som en långhalsad mandorlin) i trimolo/ drilla snabbt. Hans händer skapade detta enbart med ett piano! Så fenomenalt! Jag hoppas att Du hörde det. Sedan såg jag stjärnhimlen här utanför mig. Stjärnorna var massor där jag satt på åkern utanför skogsbrynet sedan och såg ut över nejden i mörkret. Jag såg Tomelilla och Tryde gnistra som ett armband där borta, och rakt över åsen såg jag tre fönster lysa. Naturen och min känsla var skön i natten! Det enda som saknades var min vän med sina sirliga balettsteg.