Det enkla vackra museet Branteviks Sjöfartsmuseum finns i Hoppet på en rak gata rakt ut parallellt med havet. Hela väggarna är liksom tapetserade med ett fantastiskt marinmåleri. Det är vackra sirliga fartyg och fartyg som verkar tilltygade av vindarna. Så många bilder av ett så stort urval av marinmåleri har jag aldrig någonsin skådat på en enda gång. Det känns som om havet och skeppen är det mest påtagliga i livet som det verkligen är. Till och med en av ciceronerna bar ljusblå färg såsom havet är i vår längtan eller en solljus sommardag när vinden blåser lagom. Eller när är havet och himlen så ljusblått? Kan det också vara på en vinterdag? Så alla dessa prylar att laga dem och underhålla dem med. Och avfyrningsapparaten med räddningsstol. Här finns en räddningsstation vid mitten av 1800-talet. Se bara på hur vackert ett rep kan vara som har slagits och nyss skapats i långa rum flera hundra meter långa för att vi ska kunna segla säkert.