Det var min första gång som jag fick en reserverad stol på en auktion. Många många människor var där i Tomelilla Auktionshall. Jag fick ett nummer 007 med rätt att köpa. Pluss någon siffra till på denna kvalitetsauktion. Hela salen var så full och många stod. Precis på slaget ett började min långa dag, som slutade vid sex långa slag. Jag skulle köpa fyra stolar med Josef Franktyg men fick ett fantastiskt Gustavianskt möblemang så lika mina dockmöbler som jag haft som liten! En ljus färg gråvit med två öppna randiga fåtöljer och rosetter ovanför, handutskurna från 1920-30-talet och en tvåsittsig soffa med bord och tjock brun marmorskiva ovanpå. Så en vas som var lika stor som en minoisk vas från före 1.800 år. Och det första som jag fick för små små pengar var en snusdosa av äkta silver som liknande min morfars. En salladsskål av genomskinlig kristall fick jag också att ta vara på. Auktionsutroparen och hans hustru var fenomenala. De arbetade så nära varandra! Bredvid mig satt ett sådant inspirerande par. Vad skall jag kunna jag säga om dagen? Jo att ingen kan veta vad vi kan få under dagen!