Vad min själ minns från idag, är de skira vackra äggen som konstnären Maria Lancing har skapat. Jag hade vetat om dem långt förut och sett dem på bild, men aldrig i verkligheten. Så fina uppståndelsens ägg var – Och så vackra de gamla skeppen. Hennes barn hade också fina skepp inristade på ägg. Ett sådant ägg från Maria Lancing vill jag äga en dag. Det skulle vara som att få hålla tiden och vinden i sin hand. Vad minns min varma själ mer? Jo en bild av Thérèse Reuterswärd – En stor solig bild där venetianska innevånare promenerade i solen som genom århundraderna. Den var så skön. Och så några av Mikael Arvidssons poetiska emaljer – En hare i snön som väntar tills järven gått förbi. En kalv som jämför sin nya röda kropp med moderns större inte lika röda – Det visar ett mysterium. Så Helena L Åkessons emaljer själv från www.skillingeemalj.se – skyltar och ett fat med blåduvblå färg där ett träd bär röd frukt och långa rötter, med lika röda livgivande kanter!