Här är receptet på Mitt Tunna Mjuka Dinkelbröd: Tag Ekologiskt siktat Dinkelmjöl från Berte Qvarn, som ligger inte så långt ifrån Slöinge kyrka. Det är kravodlat – det är så gott. Gör efter receptet våfflor som står på påsen – Men tag bara en dessertsked smör. Tag inte med några ägg. Och häll i en moccasked med havssalt. Vispa och låt stå i 15 minuter. Tag lite smör i en stor stekpanna. Häll i tre små såsslevar smet, rör pannan runt, så det blir en lagom cirkel. Grädda på ena sidan, tills det har torkat upp på översidan. Vänd sedan. Stek sakta. Lägg upp dem var och en för sig. Låt dem svalna något. Fyll i dem med något gott av räkor eller lök och äpplen med franska kryddor, i Keso eller Crème fraîche. Eller så ät dem varma, med bara med lite smör och ost. De blir ljuvligt goda. Ljusbruna och smakrika från ett urgammalt näringrikt stenåldersmjöl!