Att vara fri människa, kan vara det allra vackraste i livet. Jag är det nu. Jag är fri att göra vad jag vill. Jag kan gifta mig med vem jag vill. Jag kan älska vem jag vill. Jag kan stänga av telefonerna när jag vill. Jag kan känna vad jag vill. Jag kan tycka om någon när jag vill, utan restriktioner. Jag kan publicera mina texter, där jag vill. Jag kan säga nej när jag vill. Jag kan välja vilket telefonbolag jag vill. Och jag väljer inte det som suger ut sina kunder vid varje räkning. Jag är fri! Äntligen efter flera generationer. Hur har det gått till? Jo, genom gediget arbete och stor kärlek och innerlig förståelse till många hundra människor; som elever, arbetskamrater – och mina båda släkter och barnens. Att vara en fri människa. Det är mycket skönt efter alla dessa år. Jag tänker välja det allra vackraste, som jag i alla år hade väntat mig. Och vet Du? Jag bor var vill. Jag känner vindarna här på Österlen, så starka och sköna.